pojke skriver     barn som städar lämna böcker barn o tavla oxar vasshus miljön pojke läser

BÖCKER TILL BURMAS BARN

Ett bokprojekt som ger barn tillgång till bokens fantastiska värld
Böcker till Burmas barn är ett bokprojekt som startade 2009 i samarbete med Monica Andersson som arbetar som volontär på ett handikapcentrum i burma sen flera år tillbaka. Vid olika tillfällen, bland annat under världsbokdagen den 23 april så säljer vi en bok till förmån för Burmas barn. Du köper en bok och för varje såld bok skickar vi en bok till Burma.
  Skådebanan skänker böcker till försäljningen och pengarna som kommer in går till inköp och frakt av böcker. Böckerna lämnas sen på handikapcentret och klosterskolor där det saknas böcker idag. Boken återberättas så den kan läsas och förstås av personal och barn.
Projektet drivs av Skådebanan i Dalarn i samarbete med Monica Andersson som också är projektledare.

Var hamnar böckerna?

Eden centre for Disable Children i Yangon, två förskolor i Karenska baptistförsamlings regi belägna i Yangon, Ymca´s förskolor, belägna i förorter, Yangon, Ngar Su Taik, klosterskola, Mandalay, Myittar yaik Myon, skola och barnhem för ca 20 barn, Mandalay, Kan Tet gone, klosterskola, Mandalay, Shwe Thamar Basic Education, skolbibliotek, Sagain, Nat Sein village, bybibliotek, Sagain och Yadanar village, klosterskola/bybibliotek, Sagain division.

Varför en bok?
Vilken betydelse har böcker för barn? För deras språkutveckling, syn på samhället och på sina medmänniskor? Vilken betydelse har berättelsen för barns självuppfattning och empati och bokens bilder för fantasin, kreativiteten och drömmarna?

Och om man tänker ett steg till…
Vad har boken, kunskapen, språkförståelsen, förmågan att kunna läsa och skriva för betydelse för att förstå sina mänskliga rättigheter, demokrati och samhälle? När du köper en bok och tänker på Burmas barn och deras behov av böcker förstår du automatiskt också vikten av att våra barn här hemma i Sverige får tillgång till böcker.

Vill du delta i projektet och sälja böcker på din arbetsplats eller vid annat tillfälle, ta kontakt med skadebanandalarna@telia.com eller 070-2477473/Suzanne Lazar, Verksamhetsansvarig